Rapslys

Lidt om rapslys

Rapslys består af voks fremstillet af rapsolie. De er 100% plantebaserede og kommer fra de skønne sommergule rapsmarker, der pryder det europæiske landskab i maj og juni måned. Rapslysenes voks har en flot varm hvid farve, og de brænder med et varmt, orange skær.

Bæredygtighed og socialt ansvar

De rapslys, vi forhandler, består af 100% rapsvoks dyrket i Europa – nærmere bestemt, så dyrkes den i henholdsvis Sverige, Tyskland og Danmark. Da rapsen er produceret i Europa, er transporten af rapsen en væsentlig mindre belastning for miljøet end eksempelvis sojabønner, der har en længere rejse fra dyrkningen og hjem i stuen. Rapsvoksen kommer fra produktion, der allerede finder sted, da der i forvejen dyrkes rapsmarker, hvorfor rapsvoks også kan betragtes som et mere bæredygtigt alternativ, da det ikke kræver inddrivelse af nye skovarealer. Dertil er det også ret skønt, at bier har en forkærlighed for rapsblomsten, hvilket hjælper den generelle biodiversitet.

Rapsvoksen er 100% bionedbrydelig, og så er den ikke testet på dyr, hvilket vi ser som en vigtig del af en etisk produktion. I og med at produktionen finder sted i Europa, har vi en forventning om, at denne lever op til vores krav om høj kvalitet og ordentlige arbejdsforhold. Derudover bidrager vores leverandører af rapslys til initiativer for socialt udsatte borgere – hvis du er nysgerrig på at høre mere om de initiativer, så kan du finde flere oplysninger om vores leverandører her.

Indeklima

Rapsvoks udskiller en lavere grad af skadelige partikler ved afbrænding, når man sammenligner med almindelige stearinlys. Dog er det her vigtigt at understrege, at fordi rapsvoks er en relativt ny måde at producere lys på, er der ikke nogen undersøgelser tilgængelige endnu, der har målt den helt specifikke mængde af uhensigtsmæssige partikler, der udskilles, når man afbrænder rapsvoks. Vi holder os naturligvis opdaterede på området, og så snart den viden bliver tilgængelig, skal vi nok sørge for at videregive den! Der er dog flere, der er gået fra at sælge sojalys til at sælge rapslys med den begrundelse, at rapslys brænder mere rent end sojalys, men indtil videre har det ikke været muligt for os at finde en undersøgelse, der kan bekræfte dette.

Er du faldet lidt for rapslys og tanken om at støtte et godt formål samtidigt med, at du skåner dit indeklima og miljøet, så kan du finde vores udvalg af rapslys her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.