Kalenderlys i soja og bivoks

Tæl ned til jul med et kalenderlys af soja- eller bivoks

Gør december ekstra varm og hyggelig med et bæredygtigt kalenderlys af naturlige materialer. Hos two birds har vi et udvalg af kalenderlys fra de danske producenter BISTAD og ÅBENLYS. Så kan du tælle ned til jul med et kalenderlys af enten soja- eller bivoks og på den måde passe bedre på dit indeklima i juletiden.

På denne side kan du læse mere om de bæredygtige kalenderlys, og hvorfor de er bedre end et traditionelt kalenderlys af stearin. Er du interesseret i at købe et soja kalenderlys kan du gøre det her eller et bivoks kalenderlys her.

Bæredygtige og flotte kalenderlys skaber hyggelige stunder i juletiden

Et kalenderlys er en fast tradition i de fleste danske hjem. Det er et levende lys hele familien kan samles og hygge omkring, hvor børnenes tålmodighed til tider kommer på prøve – for hvorfor kan det ikke bare være juleaften i morgen?

Mange vælger at omkranse kalenderlyset med en juledekoration, og andre placerer blot lyset i en fin stage. Vi tænder det hver aften, så vi sammen kan tælle ned til juleaften. Derfor kan vi lige så godt sikre, at det levende lys skader mindst muligt i hjemmet. Det kan du med et bæredygtigt kalenderlys.

Der er mange fordele ved at have et af vores bæredygtige kalenderlys, heriblandt:

  • Et kalenderlys af sojavoks eller bivoks udskiller færre sundhedsskadelige partikler end et kalenderlys af stearin.
  • Et bæredygtigt kalenderlys er bedre for dit indeklima, din krop og vores allesammens miljø.
  • Kalenderlysene indeholder ingen tilsætningsstoffer og er helt uden kemi og parfume.

Bivoks kalenderlys fra BISTAD

Har du også svært ved at brænde kalenderlyset ned, så du ender med at stå med et kalenderlys den 24 december, der kun er brændt ned til den 15 december? I så fald er kalenderlyset fra BISTAD et godt valg. Udover at være et fint lys, der ikke engang behøver en dekoration for at sprede julestemning, har det en brændetid på 8 timer, som du kan fordele over december aftenerne.

Kalenderlyset fra BISTAD består af 100% naturlig bivoks, og tallene ned langs siden af lyset er lavet af materialer, der ikke udløser giftstoffer, når de brændes af. Et bivoks kalenderlys får naturligt en flot orange glød samt en skøn og naturlig duft af honning. Det kan du glæde dig til at opleve.

BISTAD er ovenikøbet en socialøkonomisk virksomhed med to hovedformål: at sætte fokus på biernes livsvilkår og beskæftige udsatte borgere. Virksomheden består af ansatte, frivillige og udsatte borgere, der alle hjælper til i virksomhedens arbejde.

Er du nysgerrig efter at vide mere om bivoks, kan du læse mere her.

Soja kalenderlys fra ÅBENLYS

Leder du efter et bæredygtigt kalenderlys, som gerne skal være i form af et bloklys, der kan bringe hygge og varme i stuen hele aftenen, kan du købe et kalenderlys fra ÅBENLYS i sojamix. Det har en brændetid på 60 timer, som du kan fordele henover julemåneden.

Kalenderlyset fra ÅBENLYS består af et mix af bæredygtig stearin og sojavoks. Stearinen bliver brugt, da sojavoks i sig selv er for blødt et materiale til at skabe et højt og solidt kalenderlys. Selvom et soja kalenderlys ikke er af 100% sojavoks, er det alligevel bedre for dit indeklima end et kalenderlys af stearin. Sodtallet er på 0,1, hvilket stadig er markant lavere end et almindeligt stearinlys.

Udover kalenderlyset producerer ÅBENLYS også adventslys til de varme søndage. Med dette har du kun brug for ét lys, hvilket skåner dit indeklima endnu mere, da du tænder ét adventslys i stedet for fire. Adventslyset består af de samme materialer som soja kalenderlyset, og de kan derfor betragtes som en kollektion, der passer perfekt til hinanden og til julestuen derhjemme. Du kan læse mere om sojalys og den voks, der bruges til at lave dem her.

Forskellen på et traditionelt kalenderlys af stearin og bæredygtige kalenderlys af soja- eller bivoks

Ethvert lys vil udlede partikler hjemme i stuen – også et kalenderlys, uanset hvor tykt, tyndt, højt eller lavt det er. Derudover er meningen med et kalenderlys, at det tændes hver aften i løbet af december, og partiklerne bliver derfor ligeledes udledt hver aften.

Alle studier tyder dog på, at lys af soja- eller bivoks er blandt de mindst forurenende og bæredygtige alternativer til almindelige lys af stearin, så hvis du gerne vil tænde et kalenderlys i december måned med bedre samvittighed, vil vi anbefale at købe et kalenderlys af bivoks eller sojavoks. Det vil gavne både dit indeklima og din krop. Vil du derudover gerne forsøde julen med endnu mere varme og lys udover et kalenderlys, kan du se vores udvalg af raps- soja- og bivokslys i shoppen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.